Tuotekoodi: EI208DW

Sähkönumero: 7137855

Toimitettavissa verkosta: 0 kpl
Vantaan myymälä: 1 kpl
Nokian myymälä: 3 kpl

Arvioitu toimitusaika on noin 14 päivää

Saldovahti

61,00 € (ALV 0%)

Lisävarusteet:

Radiolink-moduuli

EI200MRF 42,00 €

EI208DW akkutoiminen ketjutettava häkävaroitin

Sähkönumero 7137855
Tuotekoodi EI208DW
Tuoteryhmä EI200-sarja (häkä)
Valmistaja EI Electronics
Mitat 120 x 105 x 45
Sireeni 85 dB / 3 m
Yhteensopivat palovaroittimet EI208DW, EI208DW + EI200MRF
Hyväksyntä EN50291:2001
Varmennustapa Ei mitään
Tunnistustyyppi Häkä
Ketjutettava Langattomasti lisävarusteella
Lataa tuotekuva


Tulipalo ei suinkaan ole ainoa varautumisen arvoinen asia, myös häkä voi olla kohtalokasta. Karkeiden arvioiden mukaan Suomessa kuolee vuosittain toistakymmentä ihmistä häkään muulloin kuin tulipalotilanteissa. Tällöin on syynä useimmiten tulisijan väärä käyttö tai nestekaasulaitteiden yhteydessä palamisilman puute.Häkävaroittimen ominaisuudetHäkävaroittimia on sekä verkkovirtaan kytkettäviä, että akkukäyttöisiä. Häkävaroitin seuraa ilman hiilimonoksidipitoisuutta ja varoittaa mikäli se nousee vaaralliselle tasolle. Ilmaisimen sisäiseen muistiin tallentuu korkeat häkäpitoisuudet, joista ilmaisin kertoo merkkivalolla ja äänimerkillä. Painamalla testi-/ vaimennuspainiketta, ilmaisin näyttää merkkivalolla tai nestekidenäytöllä havaitun pitoisuuden. On suositeltavaa asentaa etäohjain järjestelmään, johon on liitetty häkäilmaisin.

EI208DW-häkävaroitin mittaa häkäpartikkeleiden pitoisuuden ilmassa ja ilmoittaa tuloksen nestekidenäytöllä. Se toimii joko itsenäisenä tai se voidaan liittää langattomasti olemassa oleviin, RadioLink-moduulilla varustettuihin EI140- ja EI160-sarjan palovaroittimiin. Kaikki Fonel-varoittimet ovat EN-hyväksyttyjä.

Häkäilmaisin ilmoittaa näytöllä myös akun keston. Akku kestää ilman latausta koko ilmaisimen kestoiän eli vähintään 10 vuotta. (Häkäilmaisimet tulee vaihtaa kymmenen vuoden välein – merkistä riippumatta!) Akkua ei siis tarvitse ladata kertaakaan ilmaisimen käyttöaikana!

 

Mitä häkä on?Häkä eli hiilimonoksidi on kaasumainen väritön ja hajuton hiilen ja hapen yhdiste, jota syntyy epätäydellisessä palamisessa esimerkiksi tulisijassa, öljykaminassa tai auton pakokaasuissa. Se on nopeasti ja huomaamatta vaikuttava erittäin vaarallinen kaasu, joka aiheuttaa jo pieninä pitoisuuksina tajuttomuuden. Myrkytystila voi johtaa kuolemaan. Jo 100 grammaa puuta synnyttää kuolettavan määrän häkää, jos se palaa kytemällä ilman riittävää happea.

Häkä on vain hiukan ilmaa kevyempää, eikä sen kulkeutuminen kattoon mahdollisten ilmavirtausten vallitessa ole välttämättä riittävän nopeaa. Lämmin ilma nousee ylöspäin nopeammin. Häkävaroitin tulisi asentaa huonetilaan, jossa häkäkaasun syntylähde sijaitsee. Kattoon asennettu varoitin tulisi olla vähintään 300 mm etäisyydellä mistä tahansa seinästä, ja seinään asennetun varoittimen tulisi olla vähintään 150 mm etäisyydellä katosta, koska seinän ja katon kulmauksessa ilma voi jäädä seisomaan.

Varastossa
42,00 € (ALV 0%)