Julkaistu: 05.08.2020

Dahuan ihmiskehon lämpötilaa mittaava lämpökamera pääsi tositoimiin Mikkelin keskussairaalassa, jossa se on tunnistanut Covid-19 sairastuneen asiakkaan heti tuulikaapissa. Sairaalan henkilökunta pääsi ohjaamaan asiakkaan välittömästi infektiopuolelle, jolloin turhilta altistuksilta vältyttiin.

FSM:n maahantuomaa ja BLC Turvan asentamaa Dahua järjestelmää on kiitetty erityisesti sen käyttäjäystävällisyydestä. Mittaus tehdään huomaamattomasti ja automaattisesti kaikista sisään kävelevistä ihmisistä. Varsinainen mittaus ei vaadi mitään toimenpiteitä sisään kävelevältä ihmiseltä tai henkilökunnalta. Vasta kun järjestelmä tunnistaa liian korkean lämpötilan, se antaa hälytyksen päivystystiskin takana työskenteleville hoitajille. Mittaustulos on myös hämmästyttävän tarkka.

Toimintamallit on sovittu henkilöstön kanssa, ja sairastuneet henkilöt voidaan ohjata välittömästi ja turvallisesti oikeaan paikkaan. Välillisiä kustannuksia pystytään vähentämään oleellisesti mittaamalla kaikki sisääntulijat ilman lähikontaktia, jolloin turhilta karanteeneilta ja henkilökunnan sairauslomilta vältytään.

Lue tapauksesta lisää:

Yle.fi

Essoten tiedote (Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut)

Länsi-Savon uutiset

Lue lisää tuotteesta ja pyydä tarjous! Myyntimme auttaa mielellään parhaan ratkaisun löytymiseksi jokaiseen kohteeseen.

Näin kamera näkyy Essoten päivystyksen asiakkaille. Kuva: Essote