Julkaistu: 20.07.2020

Palvelukeskus Helsinki on ottanut käyttöön Dahuan kuumeenmittausjärjestelmän. Palvelukeskus Helsinki toimii kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, seniorikeskuksissa, palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Asiakaskuntaan kuuluu paljon riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä.

Turvallisuuspäällikkö Olli-Pekka Kling toteaa, että Dahuan kuumeenmittausjärjestelmä on lisännyt henkilökunnan turvallisuuden tunnetta ja lisännyt asiakasturvallisuutta varsinkin riskiryhmien parissa. Helppo kuumeen mittaus on heidän toimintaympäristössä hyvä lisä työ- ja kokonaisturvallisuuteen. Vaikka asia on nyt koronan vuoksi ajankohtainen, niin nopealla reagoinnilla sairastumisiin estetään tautien leviäminen ja vähennetään henkilökunnan poissaoloja, sekä turvataan asiakkaita myös muilta kausi influenssoilta myös normaaliaikoina.

Palvelupäällikkö Kati Sundström ja Tiiminvetäjä Roosa Välimäki kertoivat henkilökunnan ottaneen Dahuan kuumeenmittausjärjestelmän hyvin vastaan ja säännölliseen käyttöön.

Palvelukeskus Helsingissä järjestelmä toimii vapaaehtoisella omavalvontaperiaatteella eli henkilökunta voi nopeasti tarkastaa kehonlämpötilan isossa aulatilassa sijaitsevalla järjestelmällä. Nopea mittaus on etu ja tapahtuu rutiininomaisesti työvuoron ohessa joskus varsin kiireisessä työssä.