Julkaistu: 29.08.2019

FSM järjesti yhteistyössä Dahuan ja LähiTapiolan kanssa Satakunnan Pelastuslaitokselle lennätysnäytöksen Dahuan Industrial UAV -laitteella eli dronella. Tapahtumassa lennätettiin Dahuan X820 drone-mallia, joka on vaativaan käyttöön tehty kauko-ohjattava neliroottorinen kopteri. X820 on suunniteltu kattamaan pelastus-, vartiointi- ja teollisuustoiminnan vaatimuksia.

Pelastuslaitoksen käyttöä varten drone varustettiin lämpöhybridikameralla, jossa on sekä tehokkaalla 30x zoom-linssillä varustettu näkyvän valon kamera, että hätätehtävien hoitamista tehostava lämpökamera. Lämpökameran tuottamasta visuaalisesta lämpökuvasta voidaan helposti havaita esimerkiksi ihminen kasvillisuuden joukosta. Kameran kuvasta voidaan laukaista automaattinen hälytys, jos kamera havaitsee palavan kohteen kuvassa.

Dronen lähettämää videokuvaa voidaan valvoa reaaliaikaisesti pelastuslaitosten tilannekeskuksissa sekä samanaikaisesti myös kentällä olevissa ajoneuvoissa. Tiedonsiirto on mahdollista toteuttaa paikasta riippumatta suojatun 4G-verkon kautta.

Dahuan edustaja piti tilaisuudessa myös esittelyn Dahuan RPAS-tuotevalikoimasta ja tuotteiden teknisistä ominaisuuksista. Dahuan Drone-tuotteisiin on saatavilla laaja valikoima eri tehtäviin sopivia lisälaitteita, kuten kaasusensori ja kaiutinjärjestelmä. Dronen kantokyky on yli 2 kg:n painoinen hyötykuorma ja sen toimintasäde voidaan ulottaa jopa 5 kilometriin asti.

  

FSM:n, Satakunnan Pelastuslaitoksen, LähiTapiolan ja Dahuan edustajat drone-lennätysnäytöksessä.

Lisätietoa tuotteesta:

Petri Hyvönen
Tuotepäällikkö, Dahua-tuotteet
0207 559 541