Julkaistu: 09.05.2019

Esittelimme 4.-5.4. Palopäällystöpäivillä Hämeenlinnan Verkatehtaalla Dahuan ajoneuvojen kameravalvontaratkaisut yhdessä loppukäyttäjän Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa.

Kanta-Hämeen Pelastuslaitos hyödyntää Dahuan mobiilijärjestelmää hälytysajoneuvojen valvomisessa ja tapahtumapaikan johtamisessa. Kameravalvontajärjestelmä on asennettu jo 20:een Kanta-Hämeen Pelastuslaitoksen ensihoidon ja pelastuksen ajoneuvoon. Kamerakuva toimii päätöksenteon apuvälineenä helpottaen taktisten ja teknisien ratkaisujen tekemistä tilanteessa. Onnettomuuspaikalta saadaan reaaliaikaista tilannekuvaa hälytysajoneuvoista, bodykameroista sekä droneista. Kamerakuvaa voidaan seurataan keskitetysti johtoautosta ja pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta. Kanta-Hämeen Pelastuslaitoksella on käytössä oma operaattorin toimittama 4G-verkkoyhteys.

Käyttäjä kuvaa järjestelmän käyttöliittymää erittäin loogiseksi ja helppokäyttöiseksi ja koko järjestelmää hyvin toimintavarmaksi.

Kuva1: Johtoautoon on rakennettu täysmittainen toimisto ja valvomo.

Kuva2: Yhdessä hälytysajoneuvossa ja johtoautossa on keskimäärin neljä valvontakameraa, jotka ovat tyypillisesti tuulilasissa, sivuikkunoissa ja takaikkunassa. Kameroista on omat mallinsa myös autojen ulkopintoihin. Vaativiin olosuhteisiin suunnitellut kamerat on IP6K9K-suojattuja ja niissä on kosteus- ja tärinäsuojatut liitännät.

 

Tuotepäällikkö Petri Hyvönen on tyytyväinen ratkaisuun, joka on auttanut Kanta-Hämeen Pelastuslaitosta operatiivisessa toiminnassa. "Tarjoamamme Dahuan ratkaisu on ainutlaatuinen markkinoilla, tarjoten reaaliaikaisen kuvayhteyden turvallisesti suojatun verkkoyhteyden yli sekä keskusvalvomoon että tapahtumapaikalle johtoautoon", Petri kertoo.

Dahua tarjoaa kattavan tuotevalikoiman erilaisten ajoneuvojen kuvaustarpeisiin, kuten joukkoliikenteen valvonta ja pakettiauton liukuovien valvonta.