Julkaistu: 10.07.2023

Osoitteellisella paloilmoittimella edullinen ja hallittava palosuojaus

Pelastuslaki muuttuu vuoden 2024 alusta alkaen. Vastuu palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta siirtyy taloyhtiöille ja asunnon omistajille.

Helsingin kaupungin asunnot (Heka) Oy valitsi kustannustehokkaan Inim Previdia paloilmoitinratkaisun. Järjestelmässä on lisenssivapaat, avoimet rajapinnat sekä helppo ohjattavuus pilvipalvelusta tai mobiilisovelluksista. Huolto on helpottunut eikä vaadi sähköurakointilupia.

EN54-standardin keskusakullinen paloilmoitin on vaihtoehto EN14604-standardin mukaiselle verkkovirtaan kytkettäville palovaroittimille. Näin vältytään 10 vuoden vaihtoväliltä, joka koskee kaikkia verkkovirtaan kytkettyjä palovaroittimia. EN54-standarin mukainen ratkaisu on pitkäikäinen, jopa 50 vuotta.

Inim Previdialla toteutetaan kokonaisvaltainen palosuojaus sekä integraatio kiinteistöautomaatioon. Järjestelmään on integroitu myös Inim Harper poistumis- ja turvavalot. Järjestelmään kuuluu myös jokaiseen asuntoon liitettävät ääniohjaavat vaimennuspainikkeet. Ne kertovat asukkaalle havaitusta savusta ja ohjaavat toimenpiteisiin useilla eri kielillä.

Pistetarkka hälytystieto siirtyy tarvittaessa myös vartiointiliikkeen hälytyskeskukseen. EN54-paloilmoitin on liitettävissä sprinklauksen osalta myös hätäkeskuslaitokseen. Vaihtoehtoisella aerosolisammutuksella voidaan välttää palotilanteissa vesisammutusta, mikä säästää kosteusvaurioilta. Aerosolisammus on ihanteellinen esimerkiksi akkulatauspisteille tai varastoihin.

- Juha Etula, tuotepäällikkö, Inim paloturvallisuus

Tutustu tuotteeseen.

Lue lisää asuntojen monipuolisesta paloturvallisuudesta.