Ei Electronics

Tuotekoodi: EI208

Sähkönumero: 7140206

TOIMITETTAVISSA YHTEENSÄ: 24 kpl
Keskusvarasto: 15 kpl
Vantaan myymälä: 5 kpl
Nokian myymälä: 4 kpl
Tulossa lisää 01.12.2023 Saldovahti

61,00 € (ALV 0%)

Kirjaudu sisään nähdäksesi nettohintasi


EI208-häkävaroitin mittaa häkäpartikkeleiden pitoisuuden ilmassa ja ilmaisee vaarallisen tason äänekkäällä varoitusäänellä ja vilkkuvalla punaisella LED-merkkivalolla.

Häkävaroitin on varustettu koko ilmaisimen eliniän, vähintään 10 vuotta, kestävällä akulla. Häkäilmaisimet tulee vaihtaa kymmenen vuoden välein merkistä riippumatta. Akkua ei siis tarvitse vaihtaa tai ladata kertaakaan ilmaisimen käyttöaikana.

Varoitin tarkistaa sensorin, akun jännitteen ja sisäisen toiminnan säännöllisesti, ja ilmoittaa vioista keltaisella LED-merkkivalolla. Häkävaroitin ilmoittaa myös käyttöiän täyttymisestä sekä merkkiäänellä että -valolla.

Häkävaroittimen mukana toimitetaan helppokäyttöinen kierrettävä asennuspohja, jonka voi kiinnittää kattoon tai seinään, mutta varoitin voidaan asentaa myös irrallaan tasolle pystytuen ansiosta.

Sähkönumero 7140206
Tuotekoodi EI208
Tuoteryhmä EI200/EI600-sarja (akku)
Valmistaja Ei Electronics
Pakkauksen korkeus 53 mm
Pakkauksen leveys 123 mm
Pakkauksen pituus 133 mm
Tunnistustyyppi Häkä
Varmennustapa Ei varmennusta
Lataa tuotekuva

Mitä häkä on?

Häkä eli hiilimonoksidi on kaasumainen väritön ja hajuton hiilen ja hapen yhdiste, jota syntyy epätäydellisessä palamisessa esimerkiksi tulisijassa, öljykaminassa tai auton pakokaasuissa. Se on nopeasti ja huomaamatta vaikuttava erittäin vaarallinen kaasu, joka aiheuttaa jo pieninä pitoisuuksina tajuttomuuden. Myrkytystila voi johtaa kuolemaan.

Karkeiden arvioiden mukaan Suomessa kuolee vuosittain toistakymmentä ihmistä häkään muulloin kuin tulipalotilanteissa. Tällöin on syynä useimmiten tulisijan väärä käyttö tai nestekaasulaitteiden yhteydessä palamisilman puute.

Jo 100 grammaa puuta synnyttää kuolettavan määrän häkää, jos se palaa kytemällä ilman riittävää happea. Häkä on vain hiukan ilmaa kevyempää, eikä sen kulkeutuminen kattoon mahdollisten ilmavirtausten vallitessa ole välttämättä riittävän nopeaa. Lämmin ilma nousee ylöspäin nopeammin.

Häkävaroitin tulisi asentaa huonetilaan, jossa häkäkaasun syntylähde sijaitsee. Kattoon asennettu varoitin tulisi olla vähintään 300 mm etäisyydellä mistä tahansa seinästä, ja seinään asennetun varoittimen tulisi olla vähintään 150 mm etäisyydellä katosta, koska seinän ja katon kulmauksessa ilma voi jäädä seisomaan.