Ei Electronics

Tuotekoodi: EI208WRF

Sähkönumero: 7140207

TOIMITETTAVISSA YHTEENSÄ: 9 kpl
Keskusvarasto: 9 kpl
Vantaan myymälä: 0 kpl
Nokian myymälä: 0 kpl

109,00 € (ALV 0%)

Kirjaudu sisään nähdäksesi nettohintasi


Langattomasti ketjutettava (RadioLINK)

Varoittimen eliniän kestävä akku (väh. 10 v.)

Kolmiväriset LED-merkkivalot

85 dB(A) 3 m etäisyydellä

Sisältää asennuspohjan

Sähkönumero 7140207
Tuotekoodi EI208WRF
Tuoteryhmä EI200/EI600-sarja (akku)
Valmistaja Ei Electronics
Pakkauksen korkeus 50 mm
Pakkauksen leveys 120 mm
Pakkauksen pituus 135 mm
Tunnistustyyppi Häkä
Varmennustapa Ei varmennusta
Lataa tuotekuva

EI208WRF-häkävaroitin mittaa häkäpartikkeleiden pitoisuuden ilmassa ja ilmaisee vaarallisen tason äänekkäällä varoitusäänellä ja vilkkuvalla punaisella LED-merkkivalolla.

Langattoman RadioLINK-yhteyden ansiosta häkävaroitin voidaan ketjuttaa muihin Ei Electronics häkä- ja palovaroittimiin, joissa on RadioLINK-toiminto. Näin kaikki varoittimet hälyttävät, jos yksikin palovaroitin havaitsee savua tai häkäilmaisin häkäkaasua.

AudioLINK-mobiilisovelluksella voidaan tarkistaa tiedot esimerkiksi ilmaisimen toiminnasta, akun tilasta ja likaantumisesta.

Häkävaroitin on varustettu koko ilmaisimen eliniän, vähintään 10 vuotta, kestävällä akulla. Häkäilmaisimet tulee vaihtaa kymmenen vuoden välein merkistä riippumatta. Akkua ei siis tarvitse vaihtaa tai ladata kertaakaan ilmaisimen käyttöaikana.

Varoitin tarkistaa sensorin, akun jännitteen ja sisäisen toiminnan säännöllisesti, ja ilmoittaa vioista keltaisella LED-merkkivalolla. Häkävaroitin ilmoittaa myös käyttöiän täyttymisestä sekä merkkiäänellä että -valolla.

Häkävaroittimen mukana toimitetaan helppokäyttöinen kierrettävä asennuspohja, jonka voi kiinnittää kattoon tai seinään, mutta varoitin voidaan asentaa myös irrallaan tasolle pystytuen ansiosta.


Mitä häkä on?

Häkä eli hiilimonoksidi on kaasumainen väritön ja hajuton hiilen ja hapen yhdiste, jota syntyy epätäydellisessä palamisessa esimerkiksi tulisijassa, öljykaminassa tai auton pakokaasuissa. Se on nopeasti ja huomaamatta vaikuttava erittäin vaarallinen kaasu, joka aiheuttaa jo pieninä pitoisuuksina tajuttomuuden. Myrkytystila voi johtaa kuolemaan.

Karkeiden arvioiden mukaan Suomessa kuolee vuosittain toistakymmentä ihmistä häkään muulloin kuin tulipalotilanteissa. Tällöin on syynä useimmiten tulisijan väärä käyttö tai nestekaasulaitteiden yhteydessä palamisilman puute.

Jo 100 grammaa puuta synnyttää kuolettavan määrän häkää, jos se palaa kytemällä ilman riittävää happea. Häkä on vain hiukan ilmaa kevyempää, eikä sen kulkeutuminen kattoon mahdollisten ilmavirtausten vallitessa ole välttämättä riittävän nopeaa. Lämmin ilma nousee ylöspäin nopeammin.

Häkävaroitin tulisi asentaa huonetilaan, jossa häkäkaasun syntylähde sijaitsee. Kattoon asennettu varoitin tulisi olla vähintään 300 mm etäisyydellä mistä tahansa seinästä, ja seinään asennetun varoittimen tulisi olla vähintään 150 mm etäisyydellä katosta, koska seinän ja katon kulmauksessa ilma voi jäädä seisomaan.