FSM Oy on maan johtava turvatekniikan ja tietoverkkotuotteiden maahantuoja ja tukkuliike.

Olemme vuodesta 1991 asti toiminut suomalainen perheyritys, ja toimimme strategisena hankintakumppanina suomalaisille turvallisuusalan toimijoille ja sähkötukkuliikkeille. Toimintamme kulmakivinä ovat asiakaslähtöinen palvelu, maailman johtavien valmistajien tuotteet ja laadukas toimitusketju.

Palveluksessamme on noin kolmekymmentä turvallisuuden ammattilaista. Liikevaihtoa kertyy noin 20 M€, ja toimintamme on jatkuvassa kasvussa. Yrityksellemme on sertifioidut ISO 9001:2015 laatujärjestelmä ja ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmä sekä turvallisuusalan elinkeinolupa.


Parhaat tuotteet ja suuri valikoima tuotteita varastossamme Suomessa 

Tuotevalikoimaamme kuuluvat kaikki kiinteistöjen ja alueiden turvateknisessä valvonnassa tarvittavat laitteet ja järjestelmät, suurimpina tuoteryhminä kameravalvonta, paloturvallisuus, tietoverkko- ja tietoliikennetuotteet sekä hälytysjärjestelmät. Tuotteitamme myyvät sähkötukut sekä maan kattava valtuutettujen jälleenmyyjien myyntiverkosto.

Myymälämme sijaitsevat Vantaan Koivuhaassa sekä Nokian Kolmenkulmassa.



FSM:n visio & strategia

 

Visiomme on toimia strategisena hankintakumppanina suomalaisille turvallisuus-, sähkö- ja tietoverkkoalojen toimijoille.

Haluamme ymmärtää rakennetun ympäristön turvallisuusjärjestelmien ja verkkotekniikan tarpeet. Kuuntelemalla asiakasta ja ymmärtämällä sen liiketoiminnan voimme tarjota parhaan mahdollisen tuotevalikoiman. Etsimme ja jalostamme tuotteita asiakaslähtöisesti, ja tuomme markkinoille testattua, uusinta teknologiaa ensimmäisten joukossa.

Ketterä ja innostunut yrityskulttuurimme mahdollistaa nopean ja joustavan palvelun. Seuraamme aktiivisesti teknologian kehitystä ja olemme avoimia kumppanuuksille ja liiketoimintakaupoille.

- Lähellä asiakasta, parhaalla palvelulla.



FSM:n arvot

Arvot ovat meille tärkeitä sekä sisäisessä että ulkoisessa toiminnassamme. Sitoutuneet työntekijät, valoisa ja kannustava ilmapiiri sekä kiinnostavat ja jatkuvasti kehittyvät tuotteet auttavat meitä palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla.

  • Olemme luotettava kumppani
  • Auttamishalu ja ystävällinen palvelu ovat meille tärkeitä
  • Laatu ohjaa toimintaamme
  • Toimimme tuottavasti ja vastuullisesti




Meidän kasvutarinamme

Tarinamme alkoi vuonna 1991 DSC-hälytysjärjestelmien edustuksesta ja asennustoiminnasta kuluttajille. Jo ensimmäisen vuoden jälkeen teimme strategisen päätöksen keskittyä maahantuontiin ajatuksena toimia siltana maailman johtavien valmistajien ja suomalaisten urakoitsijoiden välillä. Alkoi voimakas jälleenmyyjäverkoston rakentaminen.

1990-luku voimakkaan kasvun aikaa 

90-luvulla kasvoimme keskimäärin 40-70 % joka vuosi. Laajensimme videovalvontaan ja paloturvallisuustuotteisiin ja etsimme jatkuvasti uusia, laadukkaiden ja johtavien päämiesten tuotteita. Avasimme ensimmäiset verkkosivut.

2000-luvulla laajentuminen yritysostoin

Uuden vuosituhannen alussa ostimme Siedlen ja Falckin maahantuonnin sekä yhdistyimme toisen johtavan turvatekniikan maahantuojan, World Comp Oy:n kanssa. Laajensimme Ruotsiin perustamalla tytäryhtiöitä. Vuosituhannen alussa markkinoille tulivat uudet digitaaliset ja langattomat tekniikat videovalvonnassa ja hälytysjärjestelmissä.

2010-luvulla noutomyymälät ja laajentuminen tietoverkko- ja sähkötarviketuotteisiin

Avasimme ensimmäisen noutomyymälät Vantaan Tuupakkaan, ja myöhemmin Niittyvillankujalle sekä Nokialle. Myymälät ovat menestyksekkäästi vakiinnuttaneet asemansa urakoitsijoiden keskuudessa. Laajensimme toimintaamme tietoverkkoalalle ostamalla Gigaset Oy:n, pitkän kokemuksen omaavan konesalien alihankkijan ja palveluntuottajan. Vakiinnutimme asemamme verkkotuotteiden toimittajana ostamalla myös Taketex Oy:n sekä AP Solutions Oy:n liiketoiminnot.

Vuonna 2016 fuusioiduimme tytäryhtiömme Kocom Finlandin kanssa. Yritysjärjestelyn tavoitteena oli tukea konsernin kasvutavoitteita ja kilpailukyvyn parantamista sekä tarjota kaikille asiakkaillemme kattavamman tuotetarjonnan sekä entistäkin laajemmat resurssit.

Vuonna 2018 ostimme Apstek Oy:n liiketoiminnan, minkä seurauksena Hensel-tuotteiden jakelu Suomessa siirtyi meille. Henselin innovatiiviset jakorasiat ja moduulikotelot täydentävät erinomaisella tavalla FSM Oy:n tieto- ja sähköverkkotuotteistoa. Tällä sektorilla näemme suuren potentiaalin, jolla kasvamme tulevaisuudessa niin orgaanisesti kuin myös uusien yritysostojen kautta.

Vuoden 2019 aikana ostimme kaksi yritystä: turvatekniikka ja tietoliikennetukku Wintel Finland Oy:n sekä tietoverkkotuotteiden maahantuojan Data Monitor Communication Finland Oy:n. Molemmat tukivat erinomaisesti kasvutavotteitamme etenkin tietoverkko- ja tietoliikennetuotteissa. Uusina edustuksina saimme mm. Motorolan radiopuhelimet, Mobotix valvontakamerat, useita aktiivilaitteiden tuotemerkkejä sekä Data Monitorin Kerman -kaapelibrändin.

2020-luvulla kasvu jatkuu 

Viime vuosina olemme tehneet useita merkittäviä yrityskauppoja, ja olemme kasvaneet konserniksi. Tytäryhtiöitämme ovat ETD Finland Oy, Avecom Suomilammi Oy ja Rollock Oy sekä osakkuusyhtiö Mirasys Oy.

Vuonna 2020 ostimme ETD Finland Oy:n koko osakekannan. Yhtiö on valokuitutarvikkeiden markkinajohtaja Suomessa, Pari vuotta myöhemmin ETD osti Daimler Finland Oy:n liiketoiminnot, minkä myötä yhtiön tuotetarjontaan kuuluvat nyt kattavasti kaikki tietoverkkojen aktiivi- ja passiiviratkaisut.

Avecom Suomilammi Oy on pitkän kokemuksen omaava ammattivideo- ja striimauslaitteisiin erikoistunut liike, joka keskittyy video-, ääni- ja esitystekniikkatuotteiden myyntiin ja vuokraukseen. Vuonna 2023 Avecom Suomilammi osti Oy Lafoy Ltd:n, jonka myötä sen tarjonta laajeni valaistus- ja esitystekniikkaan.

Rollock kehittää ja valmistaa uuden sukupolven kulunhallintajärjestelmiä ja älylukitusratkaisuja. Tuotekehitys ja valmistus on korkealaatuista suomalaista osaamista.

Markkinointikirje vuodelta 1991.

Vuonna 1996 Turvallisuusmessut Tampereen Pirkkahallissa.

Vuonna 2023 FinnSec-messut Helsingin messukeskuksessa.


Tytäryhtiöt