Vanhanaikaisen metallisen sähkökotelon sisään ei näe suoraan, sitä on vaikea kasvattaa alkuperäisestä koosta ja mokoma ruostuu helposti heti ensimmäisen osuman tullen. Nyt voit unohtaa nämä ongelmat!


Henselin modulaariset MI-kotelot ovat osa turvallista sähköasennusta. Keskuskoteloita on kuutta eri kokoa, joista on helppo rakentaa haluttu yhdistelmä sähkönjakojärjestelmää varten. Kotelo sopii vaativiin ympäristöihin, kuten teollisuuteen. Koteloilla on korkeat IP- ja IK-luokitukset, eli ne kestävät erinomaisesti sekä pölyä, kosteutta että iskua. Kuori on UV-suojattu. Kotelo kestää suuretkin lämpötilanvaihtelut, vaikka pakkasesta terästehtaan olosuhteisiin. Kannen voi valita läpinäkyväksi tai läpinäkymättömäksi riippuen siitä, halutaanko sisään sijoittaa usein tarkasteltava komponentti, kuten mittari. Avausmekanismi on valittavissa käsi- tai työkalukäyttöiseksi ja tarvittaessa kotelo on myös sinetöitävissä.

MI-kotelon edut ovat ehdottomasti muuntojoustavuus ja modulaarisuus. Koteloista on helppo rakentaa haluttu yhdistelmä ja se kasvaa vaivattomasti kiinteistön mukana. Apuna voi käyttää myös ENYGUIDE-suunnitteluohjelmistoa, jonka avulla voi valita parhaan kokonaisuuden. Ohjelma laskee valmiiksi esimerkiksi lämpöhäviöt ja tulostaa kokonaisuuden komponenttiluettelon. Koteloille on tarjolla myös runsaasti eri lisäosia, kuten säänsuojaa ja lippaa.

Kotelot kestävät käytännössä koko kiinteistön eliniän. Jos jokin yksittäinen osa hajoaa, voi uusia pelkästään sen. Huoltoa ei tarvitse juurikaan tehdä, korkeintaan pyyhkiä pölyt halutessa! Komponenttien sijoittaminen sisään on mutkatonta DIN-kiskojen ja standardimitoituksen ansiosta.


Teemu Mykkänen, tuotepäällikkö, sähkötarvikkeet


Tutustu lisää Hensel Enymod MI-koteloihin

Siirry takaisin Asiantuntijat kertovat -artikkelisivulle